Veelgestelde vragen

Hoe zit het met spam?

Als de Club van Jansen ongewenste berichten doorstuurt, kun je het emailadres verwijderen van de alias die ze verstuurt. Als je namelijk via zo’n aliasadres spam ontvangt, dan kun je maar een ding concluderen, namelijk dat ze jouw emailadres hebben verkocht! Of ze zijn gehackt, maar dat ligt minder voordehand.

Waarom accepteert een website mijn alias van ⁨de Club van Jansen⁩ niet?

Sommige websites accepteren op een gegeven moment mogelijk geen e-mailadres meer van ts-ys.nl. Als dat zo is, laat het me weten, dan ga ik andere domeinnamen inzetten. Ik heb er nog een stuk of 100 achter de hand.

Is de Club van Jansen alleen beschikbaar in Nederland?

De Club is 100% Nederlands, maar de adressen kun je over de hele wereld invoeren.

Kan ik berichten beantwoorden met mijn ⁨CvJ⁩-alias?

⁨In theorie niet, maar als je een beetje IT-handig bent wellicht wel. Maar het is natuurlijk ook niet per se nodig. Wat je wilt is dat je niet in de systemen terecht komt waar je adres voor marketingdoeleinden wordt gebruikt. Gebruik een Club van Jansen alias dus vooral voor het aanvragen van ‘gratis’ nieuwsbrieven en software om te proberen.

Wat gebeurt er als ⁨de Club van Jansen wordt gesloten?

Ik kan het met niet voorstellen, maar mocht het zo zijn, dan laat ik je dat van tevoren weten. Je krijgt dan nog ruim de tijd om het e-mailadres van accounts die gebruikmaken van de Club van Jansen-aliassen te wijzigen. Overigens zullen de meeste adressen je tzt gestolen kunnen worden. Dat is nu juist het leuke ervan.

Wat moet ik doen als een e-mailbericht dat naar mijn alias is verzonden een bijlage bevat?

Het doorsturen van bijlagen gaat in de meeste gevallen goed. Echter, sommige emails zijn zo beroerd in elkaar gezet dat het doorsturen dan fout gaat. In dat geval kun je contact met me opnemen. Maar meestal zijn bijlagen van alias-adressen niet echt van belang.

Welke gegevens verzamelt de Club van Jansen⁩?

Je vindt alle info over de gegevens die ik verzamel in mijn Privacy Statement.

Slaat de Club van Jansen mijn e-mailberichten op?

Alle e-mailberichten worden tijdelijk bewaard om eventuele bijlagen veilig te stellen. Na drie dagen worden de berichten alsnog verwijderd.

Wanneer moet ik Club van Jansen-aliassen gebruiken?

Je kunt de aliassen gebruiken op de meeste plaatsen waar je jouw normale e-mailadres zou gebruiken. Ik raad ze met name aan te gebruiken wanneer je je aanmeldt voor marketing-/informatieve e-mailberichten, oftewel sites/bedrijven waarmee je waarschijnlijk geen zaken mee zult gaan doen.

Ik raad het gebruik van aliassen af wanneer je jouw identiteit moet verifiëren of voor zeer belangrijke e-mailberichten of berichten waarbij je de bijlagen altijd moet ontvangen. Kortom, als er geld in het spel komt, dan is het verstandig om de alias niet te gebruiken, of deze om te zetten naar jouw normale emailadres.